Trasee urbane în București (2011)

This post is also available in: Engleză

Detaliu Bufet, Ion Mincu
Ion Mincu

Trasee urbane în București este un proiect conceput ca urmare a necesității actuale de a crește gradul de conștientizare a publicului cu privire la protejarea și valorificarea patrimoniului arhitectural al Bucureștiului. Inițiatorii proiectului își propun documentarea diverselor straturi arhitecturale ale Bucureștiului prin ilustrarea acestora într-o formă accesibilă şi uşor de utilizat, cea a hărților.

 

Proiectul Trasee urbane în București a fost inițiat în anul 2008, prin realizarea primului traseu Marcel Iancu – începuturile arhitecturii moderniste în București (în cadrul Asociației E-cart.ro).

În octombrie 2011 Global Mindscape a lansat cele două trasee urbane:

Traseul Ion Mincu – clădirile proiectate sau restaurate de Ion Mincu la București, printre care se numără: Casa Lahovary, Casa Petrașcu, Bufetul de la Șosea (Bufetul Doina), Școala Centrală de Fete, Casa Vernescu, Casa Monteoru, precum și cavourile realizate în Cimitirul Bellu.

Arhitectura neoromânească – o selecție a unora dintre cele mai reprezentative exemple de arhitectură neoromânească din București, realizate de arhitecți care au dezvoltat direcția deschisă de Ion Mincu, precum: Ion N. Socolescu, Cristofi Cerchez, Grigore Cerchez, Spiridon Cegăneanu, Statie Ciortan, Nicolae Ghica-Budești, Petre Antonescu, Paul Smărăndescu etc. Selecția prezentată în hartă curpinde cu predilecție exemple de locuințe sau clădiri de dimensiuni mai mici.

Proiect finanțat de Uniunea Arhitecților din România, proiecte culturale 2011

Parteneri: MB Studio și Australians Studying Abroad, Librăria Cărturești

Coordonator proiect: Doina Anghel

Trasee urbane in Bucuresti
Trasee urbane în București