Nicolae Comanescu Pictura, univers urban, cartier

în expoziția – Nicolae Comănescu – Berceni, Muzeul Național de Artă Contemporană

 

 

Nicolae Comănescu este unul dintre cei mai interesanți artiști români, formați în perioada anilor ‘90-2000. Expoziția Berceni prezintă o selecție a lucrărilor realizate de artist, din toate etapele: Praf și pulbere, Dust, Grand Prix Remix, Rostopasca etc.

Picturile având ca repere cartierul Berceni sau alte locuri cu semnificații importante pentru artist, sunt ”făcute cu pământ din Berceni din fața blocului în care stau, cenușă și muștar din mai multe locații din București, scrum de țigară de la Ota din bar, argilă din mâlul Dunarii din dreptul satului Carcaliu, județul Tulcea, pulbere din flori de tei de pe Olteniței, pulbere din caramida de la Moara lui Assan, praf strins din rigola din dreptul intersecției strazilor Panselelor cu Caltunași precum și din parcarea din dreptul intersecției strazilor Tulnici cu Anton Bacalbașa, totul amestecat cu medium acrilic american cumpărat dintr-un magazin nemțesc din Viena.” Vă invităm să le descoperim împreună și să pictăm, în atelier, inspirați de universal lui Nicolae Comănescu.

[nggallery id=2]

Program

Sâmbătă, 4 iunie 2011 – părinți cu copii de 4-12 ani

Locație: Muzeul Național de Artă Contemporană, str. Izvor 2-4, București / Palatul Parlamentului, aripa E4, intrarea prin Calea 13 septembrie (autobuz 136, 385)

Înscrieri:

e-mail: office@globalmindscape.ro

tarif: 20 lei / persoană