Arhitectura, sunet, instalatie

Arhitectură, sunet și instalație

în expozițiile – Chile. Dincolo de peisaj și

Zimoun & Hannes Zweifel: Prepared DC-Motors, Cardboard

 

Chile - ”Dincolo de peisaj”

 

Muzeul Național de Artă Contemporană

Expoziția Chile. Dincolo de peisaj prezintă o selecție a câtorva dintre cele mai spectaculoase proiecte de arhitectură contemporană din Chile. Școala de arhitectură chiliană, alături de alte școli celebre din America de Sud se remarcă prin proiecte îndrăznețe și soluții ingenioase de integrare a arhitecturii în spațiu. Vizitând expoziția, vom descoperi împreună ce înseamnă să fii arhitect astăzi, cum se realizează un proiect și care sunt toate etapele de construire a unei clădiri (vom analiza proiecte de locuințe, de instituții de cultură, școli etc.) După introducerea în arhitectura contemporană, vom intra în plin pe terenul artei contemporane, observând instalația creată de artiștii elvețieni, Zimoun și Hannes Zweifel compusă dintr-o structură de carton și elemente ce generează un sunet continuu, într-o adevărată ”simfonie mecanică”.

În atelier vom realiza un proiect de arhitectură (desen, colaj), pe tema Cum vă imaginați un muzeu de artă contemporană?

Program:

– Sâmbătă, 7 mai 2011, ora 11.00 – părinţi cu copii de 4-5 ani

– Sâmbătă, 7 mai 2011, ora 15.00 – părinţi cu copii de 9-12 ani

– Duminică, 8 mai 2011, ora 11.00 – părinţi cu copii de 6-8 ani

Locaţia: Muzeul Național de Artă Contemporană, str. Izvor 2-4, București / Palatul Parlamentului, aripa E4, intrarea prin Calea 13 septembrie

 

 

 

 

[nggallery id=5]

 

Înscrieri:

e-mail: office@globalmindscape.ro,

telefon: 0724083932

tarif: 20 lei / persoană