Arta contemporană pentru copii

O selecție inedită de lucrări de artă contemporană românească permite familiarizarea copiilor cu teme de actualitate și experimentarea unor tehnici artistice inovative la Anaid Art Gallery.

Jucăria aurită: copiii sunt rugați să aducă de acasă câte o jucărie stricată sau pe care nu o mai folosesc, căreia să-i ofere o viață nouă prin aurire, inspirați de lucrările artistului Alexandru Potecă (se recomandă jucării de dimensiuni mici și medii; sunt excluse jucăriile de pluș)

Bijuterie de legendă: fascinanta poveste a bijuteriilor create de Mihaela Zvîncă, decorate cu imagini de prințese, coroane, cranii, lebede, pietre prețioase sau castele, ne va ajuta să concepem împreună bijuterii inspirate din povești și legende

Puterea reclamei: ne amintim reclame de succes, discutăm despre interpretările artistului Mihai Florea și realizăm o reclamă la un produs preferat, folosind imagini-clișeu (tehnică mixtă)

Locație: Str. Slobozia nr. 34 (zona Rondul Coşbuc), București
Programări: luni-vineri, 10.00 – 15.00

Important!La cerere, temele propuse pentru Anaid Art Gallery se pot desfășura și în spațiile instituțiilor de învățământ.

ateliere copii Caravana Muzeelor Jucaria aurita Liceul Ion Barbu Saptamana Altfel ateliere copii Caravana Muzeelor Jucaria aurita Sc 146 Scoala Altfel

Ateliere copii Caravana Muzeelor Anaid Art Gallery Jucaria aurita

Puteți vizualiza un material filmat de echipa Jurnalului pentru copii DIGI24 pornind de la tema atelierului Jucăria uitată, realizat în cadrul Școlii nr. 5 aici

Caravana Muzeelor familiarizează copiii cu muzeele printr-o abordare bazată pe explicații, dialog, observație directă și experimentarea unor tehnici artistice – totul într-o manieră ludică, adecvată vârstei. Atelierele Caravanei Muzeelor se desfășoară la Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar, Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, Muzeul Național al Pompierilor, Muzeul Național Tehnic Prof. Inginer Dimitrie Leonida, Anaid Art Gallery și la Fundaţia Löwendal.
Tematica propusă se adresează elevilor din ciclul primar, precum și copiilor de grădiniță, însoțiți de cadre didactice.  De asemenea, pot participa și grupuri de copii cu vârste diferite, programate de către reprezentanți ai afterschool-urilor, asociațiilor și fundațiilor.
Durata: 1 oră și 30 minute
Grupul va fi alcătuit din: minimum 8 copii, maximum 15 copii – dacă se lucrează în spațiul Anaid Art Gallery. Dacă se optează pentru desfășurarea atelierului în spațiul instituției de învățământ, grupul poate fi de maximum 30 copii.

ateliere copii Caravana Muzeelor Anaid Art Gallery Bijuterie Mihaela Zvinca
Un atelier presupune: prezentarea temei prin intermediul unor proiecții, precum și a unor lucrări artistice originale și a unor materiale ajutătoare, realizarea unor aplicații practice inspirate de tema abordată și scurtă evaluare a creațiilor participanților.

Se recomandă ca un astfel de atelier tematic să nu fie unul izolat, prin urmare taxa de participare pe parcursul anului școlar 2013-2014 este diferențiată astfel:

– 10 lei / copil / activitate – dacă se optează pentru un program alcătuit din minimum cinci ateliere care parcurg circuitul propus

– 15 lei / copil / activitate – dacă se optează pentru două până la patru ateliere diferite

20 lei / copil / activitate – dacă este vorba despre un singur atelier

Taxa de participare include accesul în muzeu și materialele folosite; cadrele didactice au acces gratuit și își asumă, împreună cu organizatorii, supravegherea copiilor pe toată durata desfășurării activităților.

Programarea este absolut necesară și se poate face prin e-mail la adresa caravana.muzeelor@gmail.com sau prin telefon la 0724.083.932.

Programarea este valabilă doar în momentul în care a fost confirmată.

Ateliere copii Caravana Muzeelor Bijuterie Mihaela Zvinca, Scoala 5 1Ateliere copii Caravana Muzeelor Bijuterie Mihaela Zvinca Scoala 5 2

Pentru o programare prin e-mail este necesar să precizați: numele cadrului didactic care însoțește grupul și numărul de telefon la care poate fi contactat (de preferat telefon mobil), numărul (numele) școlii / grădiniței / afterschool-ului / ONG-ului, numărul de copii, vârsta copiilor, ziua în care doriți să programați grupul, ora de începere, muzeul și tema abordată.
Vă rugăm să aveți în vedere programul de vizitare al fiecărui muzeu în parte și să ne contactați cu cel puțin o săptămână înainte de vizita propriu-zisă la muzeu.

Întrebări frecvente aici

ateliere copii Caravana Muzeelor Anaid Art Gallery Puterea reclameiAtelier Puterea reclamei Liceul Magurele (31) Atelier Puterea reclamei Liceul Magurele (34)

Caravana Muzeelor pentru școli și grădinițe mai oprește și la temele:

Vasile Grigore și secretele unei colecții
Despre istorie la Muzeul Militar
Călătorie imaginară în Muzeul Hărților
Foișorul de Foc și destinul pompierilor
Descoperim știința prin artă la Muzeul Tehnic
Despre teatru, artă și arhitectură la Fundația Löwendal

Caravana Muzeelor pentru grupuri organizate este realizată de Global Mindscape în parteneriat cu:

Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar
Muzeul Militar Național “Regele Ferdinand I”
Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi
Muzeul Național al Pompierilor – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență
Muzeul Național Tehnic Prof. Inginer Dimitrie Leonida
Anaid Art Gallery
Fundaţia Löwendal