Despre teatru, artă și arhitectură la Fundația Löwendal

Copiii vor fi introduși în farmecul Bucureștiului de altădată: plină de eleganță și pitoresc, vila este reprezentativă pentru arhitectura neoromânească de la începutul secolului al XX-lea. Copiii vor observa modul în care lumea artei și cea a teatrului s-au împletit în creația artistului George Lӧwendal și vor realiza propriile lucrări inspirate de colecția găzduită în această locație inedită.

Vitraliul: ne familiarizăm cu arhitectura neoromânească și cu povestea Parcului Ioanid, observăm vitraliul din salonul de la intrare, apoi realizăm proiecte de vitraliu

Personajul și costumul: admirăm portrete și schițe de costum semnate Lӧwendal, iar apoi ne potretizăm în costume și decoruri fanteziste

Despre marionete: “păpușa are mișcări mult mai vii decât omul adevărat, pe care îl stingheresc construcția anatomică și legea gravitației” – ne familiarizăm cu schițele de marionete realizate de Lӧwendal și imaginăm personaje și aventurile acestora

Locație: P-ța. Gh. Cantacuzino nr. 1, sector 2, București (lângă Grădina Icoanei)

Programări: luni-vineri, 10.00 – 15.00

ateliere copii Caravana Muzeelor Fundatia Lowendal Sc 5

ateliere copii Caravana Muzeelor Fundatia Lowendal

Caravana Muzeelor familiarizează copiii cu muzeele printr-o abordare bazată pe explicații, dialog, observație directă și experimentarea unor tehnici artistice – totul într-o manieră ludică, adecvată vârstei. Atelierele Caravanei Muzeelor se desfășoară la Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar, Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, Muzeul Național al Pompierilor, Muzeul Tehnic Prof. Inginer Dimitrie Leonida, Anaid Art Gallery și la Fundaţia Löwendal.
Tematica propusă se adresează elevilor din ciclul primar, precum și copiilor de grădiniță, însoțiți de cadre didactice.  De asemenea, pot participa și grupuri de copii cu vârste diferite, programate de către reprezentanți ai afterschool-urilor, asociațiilor și fundațiilor.
Durata: 1 oră și 30 minute
La Fundația Löwendal grupul va fi alcătuit din: minimum 8 copii, maximum 20 copii

ateliere copii Caravana Muzeelor Fundatia Lowendal
Un atelier presupune: prezentarea temei prin intermediul unor proiecții, precum și a unor lucrări originale și a unor materiale ajutătoare, realizarea unor aplicații practice inspirate de tema abordată și scurtă evaluare a creațiilor participanților.

Se recomandă ca un astfel de atelier tematic să nu fie unul izolat, prin urmare taxa de participare pe parcursul anului școlar 2013-2014 este diferențiată astfel:

– 10 lei / copil / activitate – dacă se optează pentru un program alcătuit din minimum cinci ateliere care parcurg circuitul propus

– 15 lei / copil / activitate – dacă se optează pentru două până la patru ateliere diferite

20 lei / copil / activitate – dacă este vorba despre un singur atelier

Taxa de participare include accesul și materialele folosite; cadrele didactice au acces gratuit și își asumă, împreună cu organizatorii, supravegherea copiilor pe toată durata desfășurării activităților.

Programarea este absolut necesară și se poate face prin e-mail la adresa caravana.muzeelor@gmail.com sau prin telefon la 0724.083.932.

Programarea este valabilă doar în momentul în care a fost confirmată.

ateliere copii Caravana Muzeelor Fundatia Lowendal

Pentru o programare prin e-mail este necesar să precizați: numele cadrului didactic care însoțește grupul și numărul de telefon la care poate fi contactat (de preferat telefon mobil), numărul (numele) școlii / grădiniței / afterschool-ului / ONG-ului, numărul de copii, vârsta copiilor, ziua în care doriți să programați grupul, ora de începere, muzeul și tema abordată.
Vă rugăm să aveți în vedere programul de vizitare al fiecărui muzeu în parte și să ne contactați cu cel puțin o săptămână înainte de vizita propriu-zisă la muzeu.

Întrebări frecvente aici

ateliere copii Caravana Muzeelor Fundatia Lowendal

Caravana Muzeelor pentru școli și grădinițe mai oprește și la temele:

Vasile Grigore și secretele unei colecții
Despre istorie la Muzeul Militar
Călătorie imaginară în Muzeul Hărților
Foișorul de Foc și destinul pompierilor
Descoperim știința prin artă la Muzeul Tehnic
Arta contemporană pentru copii

Caravana Muzeelor pentru grupuri organizate este realizată de Global Mindscape în parteneriat cu:

Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar
Muzeul Militar Național “Regele Ferdinand I”
Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi
Muzeul Național al Pompierilor – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență
Muzeul Național Tehnic Prof. Inginer Dimitrie Leonida
Anaid Art Gallery
Fundaţia Löwendal