Întrebări frecvente

ateliere copii Caravana Muzeelor scoli gradinite

De ce o temă anume și nu un ghidaj general?
Pentru că prezentările generale sunt ineficiente.
De ce recomandați continuarea vizitei tematice cu aplicații practice?
Pentru că aplicațiile practice transformă cunoștințele dobândite în aptitudini, pentru că avem stiluri diferite de învățare, pentru că ne exprimăm și altfel decât prin comunicare verbală.
De ce mai multe muzee în loc de unul singur?
Pentru că putem împleti în mod fericit discipline diverse, pentru că obiectele originale din muzee diferite se completează reciproc, ajutându-ne să ne construim o atitudine pertinentă din punct de vedere cultural.
Se pot semna acorduri de colaborare?
La cerere, Global Mindscape poate semna acorduri de colaborare cu școli / grădinițe sau oferi adeverințe de participare cadrelor didactice.
Pot fi realizate fotografii pe durata activităților?
Pe durata activităților practice pot fi realizate fotografii cu grupurile de copii (sunt excluse fotografiile de detaliu cu obiectele expuse), fară blitz. În cazul în care acestea vor fi utilizate pe site-ul școlii, grădiniței etc., se va introduce precizarea “Caravana Muzeelor la Muzeul …” (titulatura muzeului). Cadrele didactice sunt rugate să ne anunțe în scris dacă există interdicții de fotografiere a copiilor în cadrul activităților (de către Global Mindscape și de către muzee).