Descoperim știința prin artă la Muzeul Tehnic

La Muzeul Național Tehnic Prof. Inginer Dimitrie Leonida participanții se familiarizează cu o selecție inedită de obiecte, înțeleg mai bine modul de funcționare al acestora și realizează schițe direct în spațiul expozițional și / sau într-o sală special dedicată

De ce alegem telefonul mobil: observăm telefoane de colecție, le comparăm cu telefoanele contemporane, apoi desenăm după modele vechi; la final, confecționăm propriile telefoane din pahare de unică folosință

De la trăsură la automobil: discutăm despre mijloace de transport și despre modificările apărute de-a lungul vremii, apoi devenim designeri și desenăm un automobil

Cu trenul: povestim despre apariția trenurilor, observăm machete de locomotive, apoi colorăm peisaje cu trenuri, inspirați de muzeu și de propriile călătorii

Locație: Str. Candiano Popescu nr. 2 (Parcul Carol I), sector 4, Bucureşti
Program de vizitare: miercuri-duminică, 9.30-16.30 (octombrie-martie) și 10.30-17.30 (aprilie-septembrie)

ateliere copii Caravana Muzeelor Muzeul Tehnic After School Cei Trei Muschetari ateliere copii Caravana Muzeelor Muzeul Tehnic After School Cei Trei Muschetari

Puteți vizualiza un material filmat de echipa Jurnalului cultural TVR Cultural pornind de la tema atelierului De ce alegem telefonul mobil, organizat pe parcursul verii 2012 aici (începând cu minutul 1)

Caravana Muzeelor familiarizează copiii cu muzeele printr-o abordare bazată pe explicații, dialog, observație directă și experimentarea unor tehnici artistice – totul într-o manieră ludică, adecvată vârstei. Atelierele Caravanei Muzeelor se desfășoară la Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar, Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, Muzeul Național al Pompierilor, Muzeul Național Tehnic Prof. Inginer Dimitrie Leonida, Anaid Art Gallery și la Fundația Löwendal.
Tematica propusă se adresează elevilor din ciclul primar, precum și copiilor de grădiniță, însoțiți de cadre didactice.  De asemenea, pot participa și grupuri de copii cu vârste diferite, programate de către reprezentanți ai afterschool-urilor, asociațiilor și fundațiilor.
Durata: 1 oră și 30 minute

Ateliere copii Caravana Muzeelor Muzeul Tehnic After school Evrika
La Muzeul Național Tehnic Prof. Inginer Dimitrie Leonida grupul va fi alcătuit din: minimum 8 copii, maximum 25 copii
Un atelier presupune: vizitarea secțiunii din muzeu în care tema aleasă este reprezentată, prezentarea temei pe baza obiectelor originale și a unor materiale ajutătoare, realizarea unor aplicații practice inspirate de tema abordată și scurtă evaluare a creațiilor participanților.

Se recomandă ca un astfel de atelier tematic să nu fie unul izolat, prin urmare taxa de participare pe parcursul anului școlar 2013-2014 este diferențiată astfel:

– 10 lei / copil / activitate – dacă se optează pentru un program alcătuit din minimum cinci ateliere care parcurg circuitul propus

– 15 lei / copil / activitate – dacă se optează pentru două până la patru ateliere diferite

20 lei / copil / activitate – dacă este vorba despre un singur atelier

Taxa de participare include accesul în muzeu și materialele folosite; cadrele didactice au acces gratuit și își asumă, împreună cu organizatorii, supravegherea copiilor pe toată durata desfășurării activităților.

Programarea este absolut necesară și se poate face prin e-mail la adresa caravana.muzeelor@gmail.com sau prin telefon la 0724.083.932.

Programarea este valabilă doar în momentul în care a fost confirmată.

ateliere copii Caravana Muzeelor Muzeul Tehnic After School Cei Trei Muschetari

Pentru o programare prin e-mail este necesar să precizați: numele cadrului didactic care însoțește grupul și numărul de telefon la care poate fi contactat (de preferat telefon mobil), numărul (numele) școlii / grădiniței / afterschool-ului / ONG-ului, numărul de copii, vârsta copiilor, ziua în care doriți să programați grupul, ora de începere, muzeul și tema abordată.
Vă rugăm să aveți în vedere programul de vizitare al fiecărui muzeu în parte și să ne contactați cu cel puțin o săptămână înainte de vizita propriu-zisă la muzeu.

Întrebări frecvente aici

ateliere copii Caravana Muzeelor Muzeul Tehnic

Caravana Muzeelor pentru școli și grădinițe mai oprește și la temele:

Vasile Grigore și secretele unei colecții
Despre istorie la Muzeul Militar
Călătorie imaginară în Muzeul Hărților
Foișorul de Foc și destinul pompierilor
Arta contemporană pentru copii
Despre teatru, artă și arhitectură la Fundația Löwendal

Caravana Muzeelor pentru grupuri organizate este realizată de Global Mindscape în parteneriat cu:

Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar
Muzeul Militar Național “Regele Ferdinand I”
Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi
Muzeul Național al Pompierilor – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență
Muzeul Național Tehnic Prof. Inginer Dimitrie Leonida
Anaid Art Gallery
Fundaţia Löwendal