Vasile Grigore și secretele unei colecții

La Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar copiii au ocazia să descopere obiectele interesante și diverse găzduite de muzeu și să realizeze propriile lucrări chiar în spațiul de expunere.

Pictorul Vasile Grigore: descoperim personalitatea artistului și ce subiecte îi plăcea să reprezinte; la atelier experimentăm natura statică în game cromatice vii, pentru a înțelege mai bine stilul pictorului

Personalități din muzeu: pornind de la lucrările expuse, discutăm despre personalități cum ar fi George Enescu sau Corneliu Baba; pictăm și dedicăm cuiva drag lucrarea noastră

Vasile Grigore și tradiția românească: ne oprim asupra unui covor, a unei icoane pe sticlă, a unui ou încondeiat și a unui vas de ceramică, apoi combinăm într-o lucrare elementele decorative care ne-au plăcut

Locație: Str. Maria Rosetti nr.29, sector 2, Bucureşti
Program de vizitare: miercuri – duminică, 9.00-17.00; la cerere, se pot face programări și în zilele de luni și marți

ateliere copii Caravana Muzeelor Muzeul Vasile Grigore Afterschool Cei Trei Muschetari 2ateliere copii Caravana Muzeelor 2013 Cei 3 Muschetari

Caravana Muzeelor familiarizează copiii cu muzeele printr-o abordare bazată pe explicații, dialog, observație directă și experimentarea unor tehnici artistice – totul într-o manieră ludică, adecvată vârstei. Atelierele Caravanei Muzeelor se desfășoară la Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar, Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, Muzeul Național al Pompierilor, Muzeul Național Tehnic Prof. Inginer Dimitrie Leonida,  Anaid Art Gallery și la Fundația Löwendal.
Tematica propusă se adresează elevilor din ciclul primar, precum și copiilor de grădiniță, însoțiți de cadre didactice.  De asemenea, pot participa și grupuri de copii cu vârste diferite, programate de către reprezentanți ai afterschool-urilor, asociațiilor și fundațiilor.
Durata: 1 oră și 30 minute
La Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar grupul va fi alcătuit din: minimum 8 copii, maximum 15 copii

ateliere copii Caravana Muzeelor Muzeul Vasile Grigore Afterschool Cei Trei Muschetari
Un atelier presupune: prezentarea temei prin intermediul unor proiecții, precum și a unor lucrări artistice originale și a unor materiale ajutătoare, realizarea unor aplicații practice inspirate de tema abordată și scurtă evaluare a creațiilor participanților.

Se recomandă ca un astfel de atelier tematic să nu fie unul izolat, prin urmare taxa de participare pe parcursul anului școlar 2013-2014 este diferențiată astfel:

– 10 lei / copil / activitate – dacă se optează pentru un program alcătuit din minimum cinci ateliere care parcurg circuitul propus

– 15 lei / copil / activitate – dacă se optează pentru două până la patru ateliere diferite

20 lei / copil / activitate – dacă este vorba despre un singur atelier

Taxa de participare include accesul în muzeu și materialele folosite; cadrele didactice au acces gratuit și își asumă, împreună cu organizatorii, supravegherea copiilor pe toată durata desfășurării activităților.

Programarea este absolut necesară și se poate face prin e-mail la adresa caravana.muzeelor@gmail.com sau prin telefon la 0724.083.932.

Programarea este valabilă doar în momentul în care a fost confirmată.

ateliere copii Caravana Muzeelor Muzeul Vasile Grigore Afterschool Evrikaateliere copii Caravana Muzeelor Muzeul Vasile Grigore Afterschool Evrika

Pentru o programare prin e-mail este necesar să precizați: numele cadrului didactic care însoțește grupul și numărul de telefon la care poate fi contactat (de preferat telefon mobil), numărul (numele) școlii / grădiniței / afterschool-ului / ONG-ului, numărul de copii, vârsta copiilor, ziua în care doriți să programați grupul, ora de începere, muzeul și tema abordată.
Vă rugăm să aveți în vedere programul de vizitare al fiecărui muzeu în parte și să ne contactați cu cel puțin o săptămână înainte de vizita propriu-zisă la muzeu.

Întrebări frecvente aici

ateliere copii Caravana Muzeelor Muzeul Vasile Grigore Afterschool Evrika

Caravana Muzeelor pentru școli și grădinițe mai oprește și la temele:

Despre istorie la Muzeul Militar
Călătorie imaginară în Muzeul Hărților
Foișorul de Foc și destinul pompierilor
Descoperim știința prin artă la Muzeul Tehnic
Arta contemporană pentru copii
Despre teatru, artă și arhitectură la Fundația Löwendal

Caravana Muzeelor pentru grupuri organizate este realizată de Global Mindscape în parteneriat cu:
Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar
Muzeul Militar Național “Regele Ferdinand I”
Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi
Muzeul Național al Pompierilor – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență
Muzeul Național Tehnic Prof. Inginer Dimitrie Leonida
Anaid Art Gallery
Fundaţia Löwendal