Ateliere de creatie la Galeria Anaid – decembrie, ianuarie

GLOBAL MINDSCAPE ȘI GALERIA ANAID

invită copiii de 6-13 ani la atelierele cu tema

“Obiectele din jurul nostru”

decembrie 2011 – ianuarie 2012

Expoziţia „Lost and found”, curatoriată de Diana Dochia, în cadrul căreia participă artiştii Aitch & Saddo, Matei Arnăutu, Blisi, Suzana Dan, Alexandru Potecă, Raluka, Tara (von Neudorf), Mihaela Zvîncă, reprezintă sursa de inspirație a atelierelor pentru copii organizate de Global Mindscape în lunile decembrie 2011 și ianuarie 2012. Expoziţia „Lost and Found” reprezintă o întrepătrundere de instalaţii concepute de cei opt artişti cu scopul de a redescoperi şi re-funcţionaliza obiecte găsite: o păpuşă, o bijuterie, o piuliţă, o căsuţă, o pernă, o lampă sau o statuetă.

La finalul celor șase ateliere se va organiza o expoziție cu lucrările tuturor copiilor, în cadrul Galeriei Anaid. Vernisajul expoziției va avea loc în ziua ultimului atelier, respectiv sâmbătă, 28 ianuarie 2012, ora 14.00.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Program :

Un altfel de portret- Sâmbătă, 3 decembrie, ora 11.30

Copiii se vor familiariza cu creația inedită a pictorului manierist Arcimboldo, vor admira lucrarea semnată Aitch & Saddo din expoziție, apoi vor compune portrete alcătuite din frunze, flori, păsări, pisici și alte viețuitoare. La finalul atelierului copiii vor participa la o activitate-surpriză.

Jucăria uitată- Sâmbătă, 10 decembrie, ora 11.30

Cu siguranță fiecare dintre noi am avut jucării dragi peste care timpul a așezat uitarea. Invităm copiii să-și amintească despre vechile lor jucării și să aleagă una dintre acestea pentru a-i da o viață nouă prin aurire. Vom învăța tehnica de aurire a unui obiect folosindu-ne de exemplul artistului Alexandru Potecă.

Rama cu mozaic- Sâmbătă, 17 decembrie, ora 11.30

Discutăm despre obiectele care ne înfrumusețează casa și despre designul acestora, apoi pregătim împreună o ramă decorată cu grijă prin îmbinarea unor pietricele colorate, pe care apoi o putem folosi pentru a pune în valoare o pictură sau o fotografie preferată.

Un iepuraș pe o pernuță- Sâmbătă, 14 ianuarie, ora 11.30


Raluka (Raluca Arnăutu), după ce a fost prezentată în luna mai în expoziția „Lighioane și supralighioane” alături de Suzana Dan, a creat cu grijă, pentru expoziția de față, o serie de pernuțe din care ne privesc tot felul de personaje, cum ar fi iepurașul-fetiță cu balon roz. În cadrul acestui atelier, copiii vor lucra pentru a decora o pernuță de neuitat.

 

Bijuterie de legendă- Sâmbătă, 21 ianuarie 2012, ora 11.30


Fascinanta poveste a bijuteriilor create de Mihaela Zvîncă, decorate cu imagini de prințese, coroane, cranii, lebede, pietre prețioase sau castele, ne va ajuta să concepem împreună bijuterii inspirate din legende românești.

 

 

 

Păpușa din India- Sâmbătă, 28 ianuarie 2012, ora 11.30

Blisi a creat, pentru această expoziție, trei păpuși care întrupează trei mari religii – budistă, hindusă și creștină. În cadrul atelierului, inspirați de lucrări și de câteva modele de păpuși din India, vom crea împreună păpuși indiene, interesante prin aerul lor exotic.

Tarif: 1 atelier – 40 lei

Participarea se face pe bază de înscriere prin:

e-mail: office@globalmindscape.ro, tel. 0724 083 932

Locație: Galeria Anaid, Str. Slobozia nr. 34 (lângă Rondul Coșbuc)