Caravana Muzeelor, ediția a VI-a: Muzeul Theodor Aman

Activitățile de vacanță Caravana Muzeelor, organizate de Muzeul Municipiului București, sunt dedicate copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani şi se desfăşoară în șase muzee bucureştene în perioada 19 iulie – 25 august 2017, de miercuri până vineri, orele 10:00 – 12:00.

Prin intermediul jocului și al artelor, copiii vor descoperi, pe înțelesul lor, câteva secrete ale muzeelor și tehnici artistice inspirate de obiectele de preț găzduite de acestea. Pe care, firește, le vor experimenta: cu pensula în mână și foaia albă în față, prin lucrări în creion, pastel, tempera, modelaj, ș.a.

Program detaliat al activităților din a patra săptămână a Caravanei Muzeelor:

Viață cotidiană în secolul lui Theodor Aman: 9-11 august 2017, Muzeul Theodor Aman

Miercuri, 9 august, ora 10.00 – Familia Aman: povestim despre artistul Theodor Aman și rudele acestuia, precum și despre profesiile fraților săi. Vom alege o profesie și vom picta cu acrilic pe pânză autoportretul și instrumentele necesare ocupației preferate.

Joi, 10 august, ora 10.00 – Viață cotidiană de altădată: povestim despre viața cotidiană din secolul al XIX-lea, despre vestimentație și atitudine, despre petrecerea timpului liber în oraș, iar la atelier vom aborda pictura pe lemn, cu acrilic, pentru a picta un moment cu prietenii.

Vineri, 11 august, ora 10.00 – Theodor Aman și gravura: artistul Theodor Aman a lucrat cu multe tehnici diferite, printre care și gravura. Astfel, vom afla ce este gravura, vom discuta despre instrumentele necesare, iar la atelier vom realiza propria noastră linogravură, cu un simbol care să ne reprezinte.

Adresa Muzeului Theodor Aman: Str. C.A. Rosetti nr. 8, sector 1, Bucureşti (Piaţa Revoluţiei)

Înscrierile se pot face fie pe adresa de e-mail: conferinte@muzeulbucurestiului.ro sau la numărul de telefon: 0722.574.897, de luni până vineri, în intervalul 9:00 – 16:00.

Taxă de participare: 10 lei / copil / atelier (cu materialele incluse)

Caravana Muzeelor continuă cu: Istoria unei familii: familia Babeș, 16-18 august 2017, Muzeul Victor Babeș

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Municipiului București.