Fondatori

This post is also available in: Engleză

 


 

Angelica Iacob

este istoric de artă, specialist în educație culturală și manager cultural

În perioada martie 2001-iunie 2010 a lucrat la Muzeul Național de Artă al României, unde a coordonat, timp de 5 ani, departamentul de educație muzeală. De-a lungul timpului a organizat ateliere, programe și prezentări pentru diverse categorii de public: copii înscrişi de părinţi, familii cu copii de 4-12 ani, grupuri de școală și de grădiniță, străini vorbitori de limba engleză, studenți, specialiști în domeniul cultural sau cadre didactice. În cadrul Rețelei Naționale a Muzeelor din România a coordonat, până în 2014, buna desfășurare a evenimentului Noaptea Muzeelor.

portret Angelica Iacob realizat de Ilinca la Caravana Muzeelor

Angelica a scris articole și a susținut prezentări despre arta românească modernă și contemporană, despre educația non-formală, despre PR și marketing cultural.

În calitate de manager cultural s-a implicat în diverse proiecte la nivel național sau internațional, printre care: Dada East – Românii de la Cabaret Voltaire, Stockholm și Marcel Iancu arhitect, realizate de Asociația E-cart.ro în colaborare cu alti parteneri, Epoca de aur pentru copii, Suedia – artist Ștefan Constantinescu, realizat de Asociația Eroik sau Urme de muzee și Strenghtening the National Network of Romanian Museums and its members, implementate de Asociația Rețeaua Națională a Muzeelor din România.

În 2011 și prima parte a anului 2012 a coordonat componenta educativă a proiectului care a reprezentat România la Carnavalul Internațional al Copiilor de la Veneția, organizat de Bienala de la Veneția.

În perioada 2006-2009, a fost evaluator independent pentru proiectele depuse la Administrația Fondului Cultural Național, domeniul Patrimoniu Cultural Național.

 

Christopher Wood

este fondatorul și directorul celei mai mari companii de turism cultural din Australia, Australians Studying Abroad (www.asatours.com.au). Cercetător, istoric de artă, specialist în turism cultural, scriitor și fotograf. A predat istoria artei și arhitecturii, istorie politică și turism cultural în șase universități din Australia și în cadrul Island School of Design (SUA).

Este consultant al Guvernului Federal Australian și al Guvernului din Fiji în dezvoltarea turismului cultural și a politicilor ecoturistice și a coordonat workshop-uri internaționale în domeniul turismului cultural. Este fondatorul Arts Council of Australia, beneficiind de granturi de cercetare pentru dezvoltarea strategiilor de turism cultural din partea Australian Heritage Commission și Australian Research Council. Christopher a publicat două cărți despre istoria arhitecturii din Australia și despre călătorii, precum și peste patruzeci de articole despre turism, arhitectură și artă. Împreună cu Doina Anghel și Angelica Iacob a contribut la realizarea proiectului Marcel Iancu architect (2008). Este co-scenarist și narator a două filme documentare despre istoria Toscanei (Two tales of Tuscany), co-producător al unor eseuri cinematografice despre Sicilia, Iran și Asia Centrală, fiind un invitat frecvent al emisiunilor de la Radio ABC Australia. În 2004 a dezvoltat un website dedicat călătoriilor, educației și artelor, www.elsewhereonline.com.au, cu care a câștigat un grant de cercetare oferit de Australian Research Council.

Christopher este în același timp un fotograf recunoscut pe plan internațional. Fotografiile sale au apărut în peste 120 de publicații din întreaga lume, incluzând cărți, reviste și ziare precum: The New York Times, The Washington Post, The Chicago Tribune, Time International, The Times și The Guardian. Fotografiile sale au apărut pe multe website-uri, printre care amintim site-urile companiilor Air France și Yahoo Travel.

De la înființarea companiei Australians Studying Abroad, în 1976, Christopher a coordonat peste 120 de tururi culturale în peste 50 de țări din Europa, Orientul Mijlociu, Africa de Nord, SUA și Asia. A organizat tururi tematice în România și Bulgaria începând din 2001. Este vorbitor fluent de franceză, italiană și spaniolă.

 

Doina Anghel

membru fondator, a activat în cadrul Global Mindscape până în decembrie 2011.

Mulțumim pentru sprijinul acordat la realizarea și întreținerea site-ului: MILAD MOSTAVI și CRISTIAN SAMOILĂ.