Voluntari

Dacă ești interesat de cultură, îți plac copiii sau proiectele culturale, te așteptăm să te alături echipei noastre. Te poți implica în buna desfășurare a atelierelor de creație pentru copii, în proiectele pe care le derulăm, în promovarea activităților noastre.

Avem nevoie de sprijinul tău în curând, în cadrul proiectului Caravana Muzeelor pentru școli și grădinițe, deoarece se apropie Săptămâna Școala Altfel (7-11 aprilie 2014). Avem câteva teme preferate de copii, care cu siguranță vor fi interesante și pentru tine.

Detalii despre atelierele noastre din Săptămâna Școala Altfel 2014 aici.

Îți mulțumim pentru entuziasm și așteptăm CV-ul tău pe adresa angelica@globalmindscape.ro

Astfel, te poți alătura echipei de voluntari Global Mindscape.

Theodora Moldovan – din toamna anului 2013 se implică în buna desfășurare a activităților pentru copii.
„În primul an petrecut pe băncile Facultății de Litere, am început să aflu ce înseamnă voluntariatul în domeniul cultural. Am început cu un stagiu în care fotografiam istorie, adică Bucureștiul clădirilor vechi și uitate de pe Colței, apoi am cochetat cu grafica publicitară, iar în ultimul an de facultate m-am trezit în holul Galeriei de Artă Europeană al Muzeului Național de Artă al României. Atunci, am descoperit copiii și am redescoperit copilăria. Pentru prima oară am descoperit ce aș vrea cu adevărat să mă fac când o să fiu mare. Astfel, am început două mastere, unul în Managementul proiectelor și unul în Teoria și practica imaginii. Într-adevăr, voluntariatul în sine te face să te simți altfel, ca și cum chiar contribui la ceva în lume, dar adevarata satisfacție vine atunci când, la finalul programului, copiii pleacă cu un zâmbet dincolo de urechi și își iau la revedere cu mâna în care flutură desenul sau obiectul făcut în atelier. Datorită Global Mindscape, am avut ocazia să-mi aduc aminte de acest sentiment.”

Theodora Moldovean ateliere copii Peripetiile lui Ulise Anaid Art Gallery

Anca-Maria Pănoiu – este studentă în anul III la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Se implică atât în activitățile de relații publice, cât și în buna organizare a evenimentelor pentru copii inițiate de Global Mindscape.
„Experiența mea de voluntar a început dintr-o derută: căutam un loc mai… „altfel” pentru practica cerută de facultate. Mă interesa cum putea fi scoasă cultura de la naftalină în viziunea marelui public, promovată drept ceva viu, interactiv, plăcut. Printr-un concurs de împrejurări am „aterizat” la Muzeul Țăranului Român – prima verigă, foarte dragă, dintr-un lanț de experiențe grozave. Voluntariatul, făcut din inimă, cu dăruire, te duce dintr-una într-alta, iar cei mai valoroși sunt oamenii cu care iei contact și care îți devin modele, dar mai ales prieteni. Cred că munca voluntară este un început bun pentru un student, într-o perioadă a vieții în care este extrem de important să experimentezi, să încerci cât mai multe lucruri pentru a afla ce îți dorești.”

Adriana Ghiță, Cristina Irimia și Ana-Maria Vasilache sunt eleve în clasa a XI-a la Colegiul Național “Grigore Moisil”, Alexandra Drăghici este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național “Gheorghe Lazăr”, iar Paola Alessandra Colombo este în clasa a XI-a la Colegiul Național “Mihai Viteazul”; ele se implică în buna organizare a evenimentelor pentru copii derulate de Global Mindscape. În mai 2012 și 2013 au sprijinit, cu entuziasm, câteva muzee din București cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor.

Ana-Maria Vasilache
„Atunci când eram mică mergeam aproape în fiecare week-end la programele pentru copii organizate de muzee; într-un fel, am crescut hoinărind pe holurile acestor instituții. În 2011 am hotărât că este de datoria mea să ajut și alți copii să descopere arta și muzeele, așa cum am făcut și eu la vârsta lor: prin joacă.”

Ana Maria Vasilache voluntar Global Mindscape

Adriana Ghiță
„Am hotărât să fiu voluntar în vara anului 2011. M-am gândit că o să fie o experință nouă și o să am ce învăța; și, într-adevar, așa a și fost: chiar dacă cursurile sunt pentru cei mici, și noi, cei mari, învățăm lucruri noi și foarte interesante. Prin urmare, nu îmi pare rău că sunt voluntar, mai ales că îndrumătorii nostri sunt foarte prietenoși și înțelegători.”

Adriana Ghita si alti voluntari Global Mindscape

Cristina Irimia
„Sunt o persoană veselă, sociabilă și îmi plac foarte mult animalele. Fac voluntariat deoarece îmi place să dau o mână de ajutor. După un an de voluntariat, pot să mărturisesc că mă simt bine făcând acest lucru.”

Alexandra Drăghici
„Materiile mele preferate sunt matematica și fizica, iar hobby-urile muzica și sportul. Îmi place să cânt la pian și la chitară, dar totodată sunt o persoană foarte activă și ador să alerg în parc, să mă plimb cu rolele împreună cu prietenii mei, să dansez și să comunic.”

Paola Alessandra Colombo
„Dintotdeauna am fost pasionată de artă și fascinată de ceea ce pot să creeze copiii. De aceea m-am hotărât sa devin voluntar în acest program și să încerc să-i ajut pe cei mici să fie mai creativi.”

Sandra Colombo voluntar Global Mindscape

Daniela Bratu este studentă la Centrul de Excelență în Studiul Imaginii și a devenit voluntar Global Mindscape în noiembrie 2012. Dintre activitățile de voluntariat la care a luat parte până acum, cele mai multe sunt legate de domeniul artei și culturii.
„Este o mare bucurie pentru mine să fiu voluntar și să pot contribui la apropierea oamenilor, în special a copiilor, de tot ceea ce înseamnă artă și cultură. Îmi place să mă implic în organizarea evenimentelor culturale, din care simt și văd că am foarte multe de învățat.”

Daniela Bratu voluntar Global Mindscape

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.