Despre istorie la Muzeul Militar

La Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I participanții descoperă detalii despre o colecție impresionantă, fără de care istoria României ar fi greu de imaginat. Expozițiile vor fi îmbogățite, special pentru aceste ateliere, cu obiecte selectate de către specialiști din depozitele muzeului.

Uniformele Războiului de Independență povestim despre vitejia eroului Peneș Curcanul și despre Războiul de Independență, observăm detaliile uniformelor, iar la atelier pictăm o scenă istorică

Dacii și romanii – în expoziție îi cunoaștem mai bine pe strămoșii noștri; la atelier desenăm daci și romani, ținând cont de caracteristicile acestora

Mic istoric al aviației – ne familiarizăm cu un domeniu fascinant: de la primele aparate de zbor până la povestea primului cosmonaut român, Dumitru Prunariu; la atelier reconstituim elementele lipsă dintr-o imagine cu avioane, ca niște adevărați restauratori

Locație: Strada Mircea Vulcănescu nr. 125-127, sector 1, București
Program de vizitare: marţi – duminică, 9.00-17.00

ateliere copii Caravana Muzeelor Muzeul Militar Afterschool Cei 3 Muschetari

Caravana Muzeelor familiarizează copiii cu muzeele printr-o abordare bazată pe explicații, dialog, observație directă și experimentarea unor tehnici artistice – totul într-o manieră ludică, adecvată vârstei. Atelierele Caravanei Muzeelor se desfășoară la Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar, Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, Muzeul Național al Pompierilor, Muzeul Național Tehnic Prof. Inginer Dimitrie Leonida,  Anaid Art Gallery și la Fundația Löwendal.

Tematica propusă se adresează elevilor din ciclul primar, precum și copiilor de grădiniță, însoțiți de cadre didactice.  De asemenea, pot participa și grupuri de copii cu vârste diferite, programate de către reprezentanți ai afterschool-urilor, asociațiilor și fundațiilor.
Durata: 1 oră și 30 minute
La Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I grupul va fi alcătuit din: minimum 8 copii, maximum 25 copii

ateliere copii Caravana Muzeelor Muzeul Militar Aftershool Cei Trei Muschetari
Un atelier presupune: vizitarea secțiunii din muzeu în care tema aleasă este reprezentată, prezentarea temei pe baza obiectelor originale și a unor materiale ajutătoare, realizarea unor aplicații practice inspirate de tema abordată și scurtă evaluare a creațiilor participanților.

Se recomandă ca un astfel de atelier tematic să nu fie unul izolat, prin urmare taxa de participare pe parcursul anului școlar 2013-2014 este diferențiată astfel:

– 10 lei / copil / activitate – dacă se optează pentru un program alcătuit din minimum cinci ateliere care parcurg circuitul propus

– 15 lei / copil / activitate – dacă se optează pentru două până la patru ateliere diferite

20 lei / copil / activitate – dacă este vorba despre un singur atelier

Taxa de participare include accesul în muzeu și materialele folosite; cadrele didactice au acces gratuit și își asumă, împreună cu organizatorii, supravegherea copiilor pe toată durata desfășurării activităților.

Programarea este absolut necesară și se poate face prin e-mail la adresa caravana.muzeelor@gmail.com sau prin telefon la 0724.083.932.

Programarea este valabilă doar în momentul în care a fost confirmată.

ateliere copii Caravana Muzeelor Muzeul Militar Afterschool Cei 3 Muschetari

Pentru o programare prin e-mail este necesar să precizați: numele cadrului didactic care însoțește grupul și numărul de telefon la care poate fi contactat (de preferat telefon mobil), numărul (numele) școlii / grădiniței / afterschool-ului / ONG-ului, numărul de copii, vârsta copiilor, ziua în care doriți să programați grupul, ora de începere, muzeul și tema abordată.
Vă rugăm să aveți în vedere programul de vizitare al fiecărui muzeu în parte și să ne contactați cu cel puțin o săptămână înainte de vizita propriu-zisă la muzeu.

Întrebări frecvente aici

ateliere copii Caravana Muzeelor Muzeul Militar

Caravana Muzeelor pentru școli și grădinițe mai oprește și la temele:

Vasile Grigore și secretele unei colecții
Călătorie imaginară în Muzeul Hărților
Foișorul de Foc și destinul pompierilor
Descoperim știința prin artă la Muzeul Tehnic
Arta contemporană pentru copii
Despre teatru, artă și arhitectură la Fundația Löwendal

Caravana Muzeelor pentru grupuri organizate este realizată de Global Mindscape în parteneriat cu:

Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar
Muzeul Militar Național “Regele Ferdinand I”
Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi
Muzeul Național al Pompierilor – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență
Muzeul Național Tehnic Prof. Inginer Dimitrie Leonida
Anaid Art Gallery
Fundaţia Löwendal