Duminica în care am salvat planeta

Global Mindscape invită copiii cu vârste de 6-10 ani la două ateliere inspirate de Vocea lui Matei. Duminica în care am salvat planeta, desfășurate în zilele de duminică, 21 aprilie și duminică, 28 aprilie, începând cu ora 11.00

Vocea lui Matei. Duminica în care am salvat planeta este o comedie savuroasă și educativă în același timp. Prin experiența lui Matei, un băiețel de 9 ani din București care își propune să conceapă singur o compunere convingătoare pentru colegi cu mesajul Salvați Planeta, cartea prezintă 27 modalități prin care fiecare dintre noi putem ajuta mediul înconjurător – de la folosirea ambelor părți ale foii de hârtie sau oprit apa în timp ce ne spălăm pe dinți, până la reciclarea pet-urilor și plantarea unui copac.

Pentru a participa la atelier, copiii trebuie să se pregătească: să caute ziare sau reviste depozitate prin casă, pe care nimeni din familie nu le mai răsfoiește, și care vor ajuta la crearea unui calendar de birou personalizat, folosind tehnica colajului. Astfel, decupăm și lipim imagini având în minte caracteristicile fiecărui anotimp, apoi punem totul în valoare printr-o caligrafie frumoasă. Aflăm cu toții povestea lui Matei, băiețelul care, încurajat de Vocea lui interioară, a salvat planeta într-o zi de duminică, rezistând tentației jocurilor pe calculator și fotbalului cu vecinii. Și pentru că modalitatea numărul 27 descoperită de eroul nostru este Spune mai departe, fiecare participant la atelier va afla de la Matei cum poate salva planeta, el însuși, într-o zi de duminică.

Matei - Vocea lui Matei

Pentru a avea timp să descoperim toate cele 27 variante de a salva planeta și pentru a realiza coperta și cele 12 pagini ale calendarului, se recomandă participarea la ambele ateliere. Dacă din motive obiective copilul dvs. participă la un singur atelier, vă invităm să continuați discuția inițiată de noi și să finalizați calendarul lucrând și acasă pe formatul și după metoda utilizate în cadrul atelierului. Nu uitați să strângeți la final, împreună cu copilul, resturile de hârtie pentru reciclat!

atelier Global Mindscape Vocea lui Matei Sc 5 (2) atelier Global Mindscape Vocea lui Matei Sc 5 (3) atelier Global Mindscape Vocea lui Matei Sc 5 (4) atelier Global Mindscape Vocea lui Matei Sc 5 (5) atelier Global Mindscape Vocea lui Matei Sc 5 (6) atelier Global Mindscape Vocea lui Matei Sc 5 (7) atelier Global Mindscape Vocea lui Matei Sc 5 (8) atelier Global Mindscape Vocea lui Matei Sc 5 (9)

 

Atelierele se desfășoară astfel:

Duminică, 21 aprilie, ora 11.00 – coperta și primele cinci luni ale anului 2013

Duminică, 28 aprilie, ora 11.00 – următoarele șapte luni ale anului 2013

Locație: Ceainăria Cinci, Strada Olimpului Nr. 13 (zona Unirii – de la Liceul Dinu Lipatti venind dinspre 11 iunie, a doua stradă pe dreapta)

La Ceainăria Cinci atmosfera este atât prietenoasă, cât și inedită

Ceainaria Cinci 1 Ceainaria Cinci 2

Ceainaria Cinci 4Ceainaria Cinci harta

Înscrieri: caravana.muzeelor@gmail.com, 0724 083 932
Taxa participare:

30 lei / copil pentru participarea la ambele ateliere

20 lei / copil pentru participarea la un singur atelier

Important!

Dacă participanții la ateliere doresc să afle mai multe despre aventura și descoperirile lui Matei, Editura Green Art Tour le oferă cartea la un preț special: 10 RON (în loc de 24 RON).

Vocea lui Matei - Duminica in care am salvat planeta

Vocea lui Matei. Duminica în care am salvat planeta

Editura Green Art Tour, București, 2012

Autor:  Alecs Năstoiu

Ilustraţii: Costin Pătru

Detalii la: http://www.vocealuimatei.ro

Atelierele Duminica în care am salvat planeta sunt realizate de Global Mindscape în parteneriat cu:

Editura Green Art Tour

și

Ceainăria Cinci (facebook: https://www.facebook.com/ceainaria.cinci)