George Bacovia pe înţelesul celor mici (6 – 8 august)

George Bacovia pe înţelesul celor mici (6 – 8 august, Casa Memorială George şi Agatha Bacovia)

Miercuri, 6 august, ora 10.00 – Bacovia desenator: casa în care a locuit poetul George Bacovia între anii 1933 şi 1957 ne dezvăluie, pe lângă manuscrise, fotografii, obiecte sau documente, şi câteva desene realizate chiar de poet. La atelier desenăm portrete de copii puşi pe ghiduşii, folosind pasteluri cretate şi cerate.

desen George Bacovia Casa Memoriala George si Agatha Bacovia

Joi, 7 august, ora 10.00 – Poeziile Agathei Bacovia: facem cunoştinţă cu soţia lui George Bacovia prin intermediul fotografiilor şi picturilor în care a fost reprezentată, dar şi cu ajutorul unor poezii dedicate copiilor. La atelier realizăm un evantai frumos decorat, apoi potrivim o rimă cu un desen.

Caravana Muzeelor Casa Memoriala Bacovia 1

Vineri, 8 august, ora 10.00 – Despre gravură: discutăm despre colecţia de artă găzduită de muzeu, iar la atelier realizăm un peisaj în tehnica linogravurii.

Caravana Muzeelor Casa Memoriala Bacovia 3

Casa Memorială George şi Agatha Bacovia
Adresa: Strada George Bacovia nr. 63, Sector 4, Bucureşti

Participarea se face pe bază de programare la e-mail caravana.muzeelor@gmail.com sau la telefon 0724.083.932 (Angelica Iacob)
Taxa de participare este de 20 lei / atelier (materiale și acces în muzeu incluse)
Copiii care participă la toate cele trei ateliere beneficiază de gratuitate la ultimul atelier. Părinții care doresc să asiste la ateliere achiziționează biletul de intrare în muzeu.

Atelierele de vacanță pentru copii de 6-10 ani înscriși de părinți, desfășurate în zece muzee și organizații culturale bucureștene, sunt programate pentru perioada 9 iulie – 12 septembrie 2014. Atelierele se vor desfăşura de miercuri până vineri, în intervalul orar 10.00-12.00, fiecărui muzeu fiindu-i dedicată o anumită săptămană din program, cu trei ateliere diferite în fiecare zi (cu excepţia zilei de vineri, 15 august, când nu se organizează ateliere). Cu ocazia împlinirii a patru ani de la înfiinţarea Global Mindscape, participarea la atelierele desfăşurate la Muzeul Național al Țăranului Român (13-14 august) este gratuită – în limita locurilor disponibile.

Atelierele George Bacovia pe înţelesul celor mici sunt organizate de Global Mindscape în parteneriat cu Casa Memorială George şi Agatha Bacovia.

Update: selecţie fotografii ateliere