IMPERIUM ROMANUM

This post is also available in: Engleză

Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș în parteneriat cu Muzeul Național Požarevac, organizează în data de 9 mai 2014, la Drobeta Turnu-Severin, în parcarea hypermarket-ului Carrefour, din Bulevardul Alunis, Zona Aeroport, începând cu ora 16.30, vernisajul expoziției „Dacă nu vrei să mergi la cultură, cultura va veni la tine”, organizată în cadrul proiectului Imperium Romanum, finanțat prin Programul IPA de cooperare transfrontalieră România-Republica Serbia, Axa prioritară 1: Dezvoltare economică şi socială, Măsura 1.2 Dezvoltarea sectorului turism, inclusiv consolidarea identităţii regionale în zona de graniţă ca destinaţie turistică.

Activitatea se înscrie în obiectivul general al proiectului: dezvoltarea turismului în regiunile de graniţă prin promovarea patrimoniului cultural şi istoric al regiunilor Branicevo şi Caraş-Severin.
Vizitatorii sunt aşteptaţi în perioda 9 mai – 13 mai 2014, zilnic între orele 10.00-18.00.
Expoziţia are ca tematică arheologia de la nord şi sud de Dunăre, care scoate în evidenţă moştenirea culturală comună a celor două judeţe Caraş-Severin-România şi Branicevo-Republica Serbia. Expoziţia va fi animată de spectacole de teatru stradal, iar actorii vor anima peisajul, încercând să recreeze atmosfera Romei antice.

Global Midscape a contribuit la organizarea expoziţiei itinerante din cadrul proiectului.
Detalii despre proiect aici