Întâlnire cu artistul Teodor Graur la tranzit.ro/București (27 şi 29 august)

Întâlnire cu artistul Teodor Graur la tranzit.ro/București (27 şi 29 august, tranzit.ro/București)

Stabilit de multă vreme la Bucureşti, Teodor Graur priveşte cu nostalgie oraşul, dă formă amintirilor despre secolul XX prin intermediul obiectelor şi ne declanşează amintiri nouă, vizitatorilor expoziţiei Teodor Graur: Nostalgia, organizate la tranzit.ro/Bucureşti.

Miercuri, 27 august, 10.00 – Teodor Graur versus Brâncuşi: vizitând expoziţia, descoperim că există citate şi în domeniul artelor vizuale, nu doar în literatură. Brâncuşi şi Marcel Duchamp sunt doar doi dintre artiştii citaţi vizual în expoziţie, despre care vom povesti. La atelier modelăm în lut o lucrare inspirată de obiectele expuse şi de locuri care ne-au impresionat.

Vineri, 29 august, ora 10.00 – Nostalgia: privind lucrările lui Teodor Graur, depănăm amintiri despre familie, oraş, evenimente importante din viaţa personală şi colectivă. Şi, pentru că multe dintre suvenirurile pe care le păstrăm sunt realizate prin turnare, la atelier învăţăm să turnăm în ipsos obiectul modelat în lut în ziua de miercuri. Şi… realizăm un magnet de frigider!

Caravana Muzeelor Tranzit.ro_Bucuresti

tranzit.ro/București
Adresa: Str. Gazelei nr. 44 (lângă Rondul Coşbuc/ Piața Regina Maria), București
Participarea se face pe bază de programare la e-mail caravana.muzeelor@gmail.com sau la telefon 0724.083.932 (Angelica Iacob)
Taxa de participare este de 20 lei / atelier (materiale incluse)
Copiii care participă la toate cele trei ateliere din perioada 27-29 august beneficiază de gratuitate la ultimul atelier.

Atelierele de vacanță pentru copii de 6-10 ani înscriși de părinți, desfășurate în zece muzee și organizații culturale bucureștene, sunt programate pentru perioada 9 iulie – 12 septembrie 2014. Atelierele se vor desfăşura de miercuri până vineri, în intervalul orar 10.00-12.00.

Atelierele Întâlnire cu artistul Teodor Graur la tranzit.ro/București sunt organizate de Global Mindscape în parteneriat cu tranzit.ro/București

tranzit.ro - Bucuresti - Teodor Graur - Nostalgia