Lansarea Raportului internațional privind competenţele cheie

Vă recomandam, la începutul lunii iunie 2014, să vă spuneţi părerea despre predarea și învăţarea în școală a competenţelor pentru secolul XXI .
Comunicarea în limba maternă, Comunicarea în limbi străine, Competenţele matematice şi competenţele de bază în ştiinţe şi tehnologii, Competenţa digitală, Competenţa socială şi competenţele civice, A învăţa să înveţi, Iniţiativă şi antreprenoriat, Sensibilizare şi exprimare culturală.
Acestea sunt competenţele cheie, care se referă la cunoştinţe şi deprinderi pe care copiii noştri s-ar recomanda să şi le însuşească şi care să conducă către atitudini sănătoase pe care să şi le construiască – atât în şcoală, cât şi în afara acesteia.
Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei are plăcerea de a anunţa lansarea Raportului privind concluziile şi recomandările KeyCoNet pentru consolidarea dezvoltării competenţelor cheie în politici şi practică.
Acest raport valorifică și datele obţinute prin intermediul consultării publice internaționale privind implementarea competenţelor cheie, realizată de KeyCoNet în primăvara-vara acestui an inclusiv în România – la care poate şi dvs. aţi participat.
Raportul este redactat în limba engleză şi poate fi accesat aici
Există şi un Rezumat al Raportului, în limba română, disponibil aici
După cum veţi observa în documentele menționate, din cele 29 de țări participante, România s-a plasat pe primul loc sub aspectul numărului de respondenți, ceea ce arată că în ţara noastră există un interes crescut pentru implementarea competenţelor cheie.

KeyCoNet - raport international implementare competente cheie