Mărțișor de vară: în vizită la Arghezi (9-11 iulie)

Mărțișor de vară: în vizită la Arghezi (9-11 iulie, Casa Memorială Tudor Arghezi – Mărţişor)

Miercuri, 9 iulie, ora 10.00: Despre căței și ce năzdravănii fac ei
Îl cunoaștem toți pe Zdreanță, ”cel cu ochii de faianță”, câinele cel răsfățat ce o lecție a-nvățat.
La atelier vom vorbi despre animalele favorite și vom ilustra năzdrăvăniile lor în tehnică graffiti.

Joi, 10 iulie, ora 10.00: Despre flori, albine și miere
Tudor Arghezi nu a fost doar un mare poet, ci și un mare iubitor de natură și un pasionat apicultor.
Vom face cunoștință cu apicultorul Arghezi, vom vorbi despre albine și despre miere, iar la atelier vom construi albinuțe și flori colorate. Și, desigur, vom asculta poeziile dedicate acestora.

Vineri, 11 iulie, ora 10.00: Să ilustrăm poezia
Ingredientul principal – o poezie surpriză a lui Arghezi. Vom identifica trei scene din poezie, pe care le vom ilustra și vom avea astfel propria cărticică ilustrată.

Participarea se face pe bază de programare la e-mail caravana.muzeelor@gmail.com sau la telefon 0724.083.932 (Angelica Iacob).
Casa Memorială Tudor Arghezi – Mărţişor
Adresa: Strada Mărţişor nr. 26, București
Taxa de participare este de 20 lei / atelier (materiale și acces în muzeu incluse)
Copiii care participă la trei ateliere desfăşurate în acelaşi muzeu beneficiază de gratuitate la ultimul atelier. Părinții care doresc să asiste la ateliere achiziționează biletul de intrare în muzeu.

Casa Arghezi

Atelierele de vacanță pentru copii de 6-10 ani înscriși de părinți, desfășurate în muzee și organizații culturale bucureștene, sunt programate pentru perioada 9 iulie – 12 septembrie 2014. Atelierele se vor desfăşura de miercuri până vineri, în intervalul orar 10.00-12.00, fiecărui muzeu fiindu-i dedicată o anumită săptămană din program, cu trei ateliere diferite în fiecare zi.
Atelierele Mărțișor de vară: în vizită la Arghezi sunt organizate de Global Mindscape în parteneriat cu Casa Memorială Tudor Arghezi – Mărţişor

atelier Caravana Muzeelor Arghezi Martisor4 Caravana Muzeelor Casa Arghezi Martisor atelier copii 1 Caravana Muzeelor Casa Arghezi Martisor atelier 8