Printre flori

Pentru că ne place să știm ce se întâmplă în orașul nostru și pentru că ne dorim ca și copiii să cunoască mai bine Bucureștiul alături de noi, vă invităm, în ziua de duminică, 24 februarie, la un atelier inedit și irepetabil: Printre flori. Atelierul se va desfășura în expoziția temporară de pictură Dialog între generații. Vasile Grigore și studenții săi, organizată de Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar la Galeria Artelor a Cercului Militar Naţional din Bucureşti și deschisă doar până la data de 28 februarie 2013.

atelier Global Mindscape expo Vasile Grigore si studentii MVG 4

Gabriela Aniței (detaliu pictură)

În introducere, aflăm împreună care este diferența dintre o expoziție temporară și una de bază, cum, unde și cu cine se poate organiza o expoziție temporară. Discutăm despre cum stabilim tematica unei expoziții colective și cum putem alătura artiști cu stiluri diferite, așa cum, în expoziție, picturile maestrului Vasile Grigore sunt puse în dialog cu picturile foștilor săi studenți. Astfel, trecem firesc și către subiectul atelierului: identificăm artiștii din expoziție care au abordat o tematică florală, recunoaștem florile reprezentate în tablouri și ne gândim la anotimpul pe care fiecare floare îl reprezintă. La final, alegem trei lucrări preferate din expoziție și colorăm, după model, un vas cu flori.

Atelierul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani și se desfășoară în ziua de duminică, 24 februarie, începând cu ora 15.00.

Locație: Galeria Artelor a Cercului Militar Naţional din Bucureşti, Bd. Regina Elisabeta

Înscrieri: office@globalmindscape.ro, 0724 083 932
Taxa participare (include materialele folosite):

– 20 lei / copil

Expoziţia reuneşte opere ale maestrului Vasile Grigore din colecţia muzeului şi colecţii particulare și lucrări ale unor foşti studenţi ai săi, ei înşişi personalităţi constituite, în ideea unui „dialog” între maestru şi discipoli.
Expoziţia poate fi vizitată zilnic până pe 28 februarie 2013, între orele 10.00 – 18.00 (acces gratuit).

Atelierul este realizat de Global Mindscape în parteneriat cu:

Muzeul de Artă  Vasile Grigore – pictor și colecționar

Cu sprijinul: Cercului Militar Național

Autor al picturii reproduse în materialul nostru: Gabriela Aniței

Gabriela Anitei

atelier Global Mindscape Sc 5 Muzeul Vasile Grigore, Cercul Militar (36)

atelier Global Mindscape Sc 5 Muzeul Vasile Grigore, Cercul Militar (24)

atelier Global Mindscape Sc 5 Muzeul Vasile Grigore, Cercul Militar (22)