THE KNOT (2010)

This post is also available in: Engleză

 

Global Mindscape a colaborat la realizarea proiectului internațional THE KNOT – structura mobilă ce leagă existentul cu imaginarul, desfășurat la București în perioada 8 – 31 octombrie 2010 (Parcul Carol I, intrarea dinspre Fântâna Zodiac).

THE KNOT este un proiect multi-disciplinar, o platformă de întâlnire și experiment, care după Berlin și Varșovia a ajuns în spațiul public din București. Concepută ca o structură mobilă, ușor de transportat și de adaptat diferitelor situații urbane, platforma KNOT s-a adresat unui public divers, care împreună cu organizatorii și invitații proiectului, i-a putut conferi sens și funcționalitate. Aparitia ei în oraș a fost temporară și condiția ei fragilă, cu toate acestea ea a oferit un model de utilizare a spațiului public. KNOT poate fi privit ca un proiect de cercetare a relațiilor dintre individ, grup și locurile în care aceștia se întâlnesc. Unul dintre cele mai importante obiective ale proiectului KNOT a fost să imagineze comportamente urbane alternative, bazate pe cooperare și auto-gestionare. În plus, THE KNOT s-a bazat pe idea potrivit căreia comunitățile temporare sunt un instrument pentru a crea o altă noțiune a unui “oraș promis”.

Un proiect de: Markus Bader (raumlabor), Oliver Baurhenn (DISK/CTM), Jakub Szreder, Raluca Voinea (E-cart.ro)

Organizat de: Goethe-Institut, Polnisches Institut, raumlabor berlin, E-cart.ro

Finanțat de: Comisia Europeană prin Programul Cultura, Hauptstadtkulturfonds Berlin

Cu sprijinul: Goethe-Institut Varșovia, Berlin & București, Institutul Polonez Berlin & București, Forumul Cultural Austriac București, Institutul Cultural Român Berlin & Varșovia

The Knot